Open Dutch 2019

 

Om de één of andere reden zijn Taekwondo toernooien altijd ergens aan de andere kant van het land. Zo ook zaterdag 27 januari. Rond 06:00 uur ’s ochtends zaten onze Kassem toppers in de auto richting Helmond. Daar vond het jaarlijkse Open Dutch ITF Taekwondo Championship plaats.

De Open Dutch is een groot internationaal toernooi. Onze vechters hebben hun mannetje gestaan in een deelnemersveld  van ruim 750 goede en sterke vechters. Het niveau lag dit jaar zeer hoog. En hoewel niet iedereen zijn of haar inzet in winst om wist te zetten, het was mooie en geslaagde dag!

Habib Kassem vocht goed en fel en werd overtuigend eerste in zijn poule, ondanks dat hij flink ziek was. Super gedaan Habib!

Nena Roest werd knap 3e in haar poule, top gedaan!

Oualid Kassem vocht weer voor wat hij waard was. Hoewel hij dit niet om wist te zetten in winst, toch een goede wedstrijd gedraaid!

Ook Demi van Gils weerde zich kranig en werd tweede door gewoon top te vechten.

Als er alleen maar grote meiden bij jou in de poule zitten en je eindigt uiteindelijk als derde, dan heb je je klasse laten zien! Goed gedaan Sara Kassem!

Ivar Bok kwam uit in een poule met 33 deelnemers en kwam jammer genoeg niet verder dan de eerste wedstrijd. Volgende keer beter Ivar!

De pechvogels van het toernooi waren Shereen Kassem en Sacha Timmer. Shereen moest even haar neus laten checken op de Eerste Hulp. Het zit er dik in dat hij gebroken is. Beterschap Shereen!

Op het wedstrijdformulier van Sacha was per ongeluk zijn lengte foutief ingevuld. En de organisatie was onverbiddelijk, hij mocht niet meedoen. Echt balen!

Wat er gebeurt wanneer je drie Kassem-meiden bij elkaar in één poule zet? Dan bezet je gewoon het hele podium! Inchelly 1, Chella 2 en Britney mooi 3e! Echt super gedaan!

Wanneer een prijs zou zijn voor inzet en enthousiasme dan ging die naar Ami Nagel. Deze vrolijke topper traint niet alleen keihard, hij durft het altijd aan om in een poule te vechten waarin hij eigenlijk nog nét niet thuis hoort. Ook dit keer waren er geen gelijkwaardige tegenstanders en kwam hij noodgedwongen uit in een zgn ‘Punt stop- systeem’. Dat wil zeggen dat na elk gescoord punt de wedstrijd even wordt stilgelegd voor ze verder kunnen. Dit systeem ligt Ami niet zo maar hij ging er wel voor. En hoewel je verloor, je vocht echt top Ami!

Utlu zat bij Ami in de poule. Jammer genoeg mislukte hun plannetje om eerste en tweede te worden, maar ook Utlu vocht als een tijger.

Lina Kassem heeft een goede partij gedraaid en gaf niets weg. Deze keer kwam je net iets tekort Lina, een volgende keer is het jouw beurt!

Toppertje Lindsey Gerrits verloor jammer genoeg haar tweede wedstrijd.

Aidan ‘The Gentleman’ Bosman vocht goed, zoals we van hem gewend zijn. Een mooie tweede plek in een sterke poule, waar ook Mootje Allai was ingedeeld. Mootje vocht prima, super gestreden! Geen winst dit keer, maar dat komt wel. Volgens meester Khalid staat niets je meer in de weg zodra je conditie nog beter is!

Ook onze topper Younes vocht goed! Dit toernooi geen winst, maar dat gaat een andere keer vast goed komen!

Rabia vocht supergoed en won dan ook verdient! Echt top gedaan kanjer, we zijn trots op je!

Sam Delrock, Pom Labri en Yra Labri haalden overtuigend de medailles binnen. Sam werd 1e in de damespoule, Pom 3e in de overall poule en Yra 1e in haar poule en 1e overall poule. Klasse!

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *