Het Jan Koster toernooi in Delft

Afgelopen zaterdag konden onze Taekwon-do strijders (en hun mama’s en papa’s) eindelijk een keertje uitslapen. Ze werden namelijk pas om 10:00 uur in Delft verwacht voor het Jan Koster toernooi.

Je eerste wedstrijd, super spannend!

 

Een aantal kinderen deed voor het eerst mee aan een wedstrijd. En wat hebben ze het goed gedaan!

Het leuke van dit toernooi was dat alle kinderen tegen elkaar vochten. Dat betekende dus dat je er na verlies niet direct uit lag maar gewoon door ging in het toernooi. En dan kun je dus zomaar 2e worden, ook al verlies je je eerste partij!
Na verlies en gelijkspel in de eerste rondes, scoorde Thijs zoveel punten in rondes 3 en 4 dat hij alsnog tweede werd. Wat ontzettend knap dat jij je zo hebt terug gevochten!

Twee keer een vol Kassem-podium!

Eén voor de heren: Mohamed (1e) Sascha (2e) en Troy en Ami (3e) Hartstikke goed gedaan jongens! Voor Mohamed en Sascha was het hun eerste wedstrijd, dus heel knap om zo te eindigen!

Het andere volle Kassem-podium was voor de dames: Maegan had al even geen wedstrijden meer gevochten en werd toch heel knap 3e! Isa stapte voor de eerste keer de mat op en eindigde als 2e. En toppertje Daimy stond op het hoogste podium als 1e. Top gedaan meiden!

Soms vecht je keihard en eindig je net naast de top drie. Yvie had een zware poule. Hij heeft heel goed gevochten, echter als je tegenstanders zoveel langer zijn dan jij dan wordt het wel erg lastig. Hij vocht voor wat hij waard was en dat maakt hem een winnaar! We zijn heel trots op jou!

Gijs, Alois en Habib zaten samen in één poule. Ook zij lieten zich van hun beste kant zien op de mat. Een mooie derde plek voor Alois en Gijs. Habib werd knap 1e. Heel erg goed gedaan mannen!

Ook Chella en Britney waren natuurlijk weer van de partij om de Kassem eer hoog te houden. Deze ervaren dames eindigden 1 (Chella) en 2 (Britney) Zoals altijd weer super gevochten!

Lindsey mogen we ondertussen ook wel een ervaren dame noemen. Deze topper ging er in haar poule met de 1e plaats vandoor.

Girlpower!

Dan Jillian. In een poule met verder alleen maar jongens liet zij even zien wat girlpower is. Ondanks haar zenuwen werd ze gewoon derde! Klasse!

Bram en Mathijs stonden allebei voor de eerste keer op de mat. En beiden gingen ze naar huis met een medaille voor een prima derde plaats! Top gevochten, echt heel erg goed gedaan!

Ook voor Isa was dit haar eerste toernooi. En wat doe je dan? Dan vecht je zo goed dat je op het hoogste podium staat. Eerste dus! Topper!

Een tweede plek voor Yahya. Top gevochten! Volgens meester Khalid komt een er een eerste plek aan als je conditie nog even beter is. Dat wordt nog harder trainen Yahya ?

Gentleman Aidan werd overtuigend eerste in zijn poule. Heel knap gedaan weer!

Toppers Vera, Habib en Aidan

Dé verrassing van dit toernooi was Vera. Ook zij deed voor het eerst aan een toernooi mee. En wat vond ze het spannend! Maar ze vocht echt heel sterk en werd eerste! En een super compliment van meester Khalid voor jou; ‘Vera luisterde heel goed en het leek alsof ze al veel vaker een wedstrijd heeft gevochten!’

Als er medailles werden uitgereikt voor sportiviteit dan gingen die naar Aidan en Habib. Aidan omdat hij zijn tegenstander ook de kans gaf om punten te pakken en Habib omdat hij zijn medaille aan Yvie gaf. Dat is de Kassem spirit mannen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *