Presteren doe je nooit alleen

 

Hoe krijgt iemand die van zichzelf zegt dat hij niet de makkelijkste is om mee samen te werken zoveel mensen op de been voor het goede doel?

Richard Bosman (43 jaar, getrouwd met Elvira, vader van Ian en Aidan) heeft ruim 80 deelnemers en 40 vrijwilligers opgetrommeld voor het amateurvechtsportgala  “Vechten tegen kanker” dat 19 januari plaats vindt in het Castellum theater.

 

Lahbib; ‘Richard heeft een hart van goud en staat voor iedereen klaar zonder iets terug te verwachten. Hij hoort gewoon bij de familie’

 

Hoogste tijd om Richard eens in de spotlights te zetten, ook al staat hij daar niet graag. Als je met hem praat dan merk je al snel hoe hij in het leven staat. Het gaat over verbinding zoeken, respect voor elkaar, genieten van de kleine dingen. Over samen dingen voor elkaar krijgen en de ander in zijn waarde laten, hoe verschillend je ook bent. En eigenlijk nooit over hem zelf.

Hoe ben jij bij Kassem terecht gekomen?

Een jaar of 4 geleden was mijn oudste zoon op zoek naar een andere sport naast voetbal. Ik vind het belangrijk dat jongeren weerbaar zijn. Omdat ik Lahbib en Khalid al kende (ik hielp mijn maatje Marco Rietveld met het opbouwen van de gala’s die de broers organiseerden) is hij bij hen gaan kickboksen.

Onze jongste zoon Aidan is later begonnen met Taekwondo en heeft daarin echt zijn passie gevonden.

‘Richard heeft graag de controle en geeft niet makkelijk iets uit handen’ zegt hardloopmaatje John Linting. ‘Maar hij is ook heel bevlogen in alles wat hij doet en heel sociaal’

Je hebt een gezin en een baan. Je geeft de Kassem jeugd hardlooptraining, organiseert meerdere sportevenementen per jaar, je helpt met de verbouwing van Het Kasteel. Je traint zelf. Waar haal je de tijd vandaan?

Ik kan slecht nee zeggen maar wel efficiënt met mijn tijd omgaan. Als ik training geef dan pak ik zelf ook mijn kilometers bijvoorbeeld. Verder heb ik een geweldig netwerk opgebouwd. Mensen bieden graag hun tijd of diensten aan of helpen je financieel. Zo doe je met elkaar mooie dingen.

De verbouwing in het Kasteel is gezellig en mooi. Er wordt heel wat afgelachen. De samenwerking is perfect. Jong en oud door elkaar. Iedereen werkt anders maar wel met hetzelfde resultaat. Dit levert zoveel energie en plezier op.

Daarnaast is het simpel. De familie Kassem staat voor iedereen klaar en ze zijn geweldig voor de jeugd (en volwassenen) Dan is het niet meer dan logisch dat je ook voor hen klaarstaat.

 

Het ‘Vechten tegen Kanker gala’ begon drie jaar terug als eenmalig iets. Inmiddels staat de derde editie voor de deur. Wat maakt dat je juist hier zo met en hart en ziel voor in zet?

Vechten tegen Kanker staat voor meer dan alleen geld ophalen voor goede doelen. Kijk toch eens naar al de mensen die bijdragen. Dan heb je het over betrokkenheid en verbinding. Het is toch schitterend om te zien dat al die mensen met elkaar iets neerzetten om wat te doen aan de ziekte van een ander.

Het is ook persoonlijk, mijn broer overleed 3 jaar geleden aan de gevolgen van maagkanker en dat kan ik heel slecht loslaten. Het gooit de levens van zoveel mensen overhoop en ieder leven wat je kunt redden door wat extra inzet, levert dus veel minder ellende en zorgen op. Voor de mensen die ziek zijn maar ook voor hun naasten.

 

Waar ben je het meest trots op?

Hierop volgt een typisch ‘Richard antwoord’: ‘Ik ben trots op mijn sportieve prestaties maar vooral op alle mensen om mij heen die ervoor zorgen dat alles lukt. Presteren doe je namelijk nooit alleen’

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *