Wie is wie bij Kassem Gym; Isis

‘Ik vind al die meiden allemaal even lief’

Sinds een paar weken geeft Isis Bok (17 jaar) op de vroege vrijdagavond les aan de ‘girls only’ groep. Ik mocht een avondje komen kijken. Het eerste wat me opvalt is dat Isis zo geduldig is. En dat is maar goed ook want het is voor jonge meisjes soms nog best moeilijk om de hele les goed te luisteren. Er wordt gelachen, geklets en soms een beetje gekibbeld. En er wordt vooral lekker gesport!

‘Ach ze zijn druk en soms een beetje lastig, maar ik vind ik ze allemaal even lief’ zegt Isis. En dat merken die meiden, want ze lopen allemaal met haar weg.

‘Hard work beats talent’

Isis traint al bij Kassem sinds ze een klein meisje was. ‘Ik zie haar nog zo voor me’ zegt Khalid ‘Ze kwam samen met een vriendinnetje binnen. Dat vriendinnetje is al lang weg, maar Isis is gelukkig gebleven. Ze traint keihard. De uitdrukking ‘Hard work beats talent’ gaat echt voor haar op. Daarom is ze de aangewezen persoon om deze les te geven.’

Op haar beurt zegt Isis dat ze het fijn vindt om iets terug te kunnen doen voor Khalid en Lahbib. ‘Lesgeven is echt leuk! En ik heb er in het dagelijkse leven ook nog wat aan, want als ik nu een presentatie moet geven ben ik totaal niet zenuwachtig’

Aan het einde van de les mogen degenen die het hardst getraind hebben een vraag stellen voor dit stukje. Esra en Gioya willen weten of Isis weleens kampioen is geweest?

‘Wel meer dan één keer! Ik ben Nederlands kampioen geweest. Ik ben 2 keer tweede geworden op het WK in Engeland, individueel en met het tag team met Safa en Chelesy. En samen met Jayda, Chelsey, Jayley, Kiara en Demi werd ik wereldkampioen teamsparren Taekwondo.’

‘En heb je weleens iemand heel hard geslagen?’ Daar moet Isis een beetje om grinniken. ‘Er was wel een keer een Braziliaans meisje, dat was ook op dat WK in Engeland. Zij zat in een hogere poule en was een paar jaar ouder. Dat was wel een harde wedstrijd. Zij rende namelijk steeds van de mat af. Khalid zei ‘Je mag pas stoppen als de scheids er tussen komt’. Dus dat betekende dat we soms nog verder gingen terwijl we al van de mat af waren.’

‘Ik won van haar en kwam in de finale tegenover een Nederlands meisje te staan. Jammer genoeg won zij met een zgn golden point. Dat was trouwens ook het toernooi dat er 2 gele kaarten werden uitgedeeld wegens te hard contact; eentje aan mij en eentje aan mijn broer’

Het is moeilijk voor te stellen dat dit dezelfde Isis is als die lieve rustige jonge vrouw die vanavond les gaf!

Het laatste jaar heeft Isis vanwege wat fysieke problemen niet voluit kunnen trainen en dus ook geen wedstrijden kunnen doen. Maar ze is vast van plan om weer terug te komen. ‘Trainen voor een wedstrijd is zwaar maar zo leuk! We hebben zelfs tijden gehad dat we meerdere keren per dag trainden en dan hier op de vloer sliepen. Ik heb echt zin om weer wedstrijden te gaan doen!’

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *