Kennismaken met Kassem Gym

Altijd al willen weten wie, wie is bij Kassem Gym, wie er trainen en wat er allemaal gebeurd? Hier vind je regelmatig updates, interviews, wedstrijdverslagen, Taekwondo- examen uitslagen, foto’s en filmpjes.

We trappen af met een interview met Linda,  Pleun en Jacques.

Linda (39 jaar, financial administrator en bride to be) liep al tijden rond met de wens om te gaan Thaiboksen.

Ze wist van het bestaan van Kassem Gym af via het dochtertje van een vriendin die bij één van Khalid’s dochtertjes in de klas zat. Die vriendin stelde voor om op vrijdagavond (dan is het is het Lady’s Night) mee te gaan doen, maar die avond is volgens Linda niet voor sporten bedoelt.  Uiteindelijk vond ze in vriendin Marieke een kickboks-maatje.

Ook Pleun kwam via via bij Kassem Gym terecht. Vrienden van hem deden de bokszaktraining hier al. Zij spoorden hem aan om dit, naast het hardlopen, erbij te gaan doen. Hij vond het direct leuk, lekker knallen op de bokszak.

Op zijn beurt nam Pleun (47 jaar en werkzaam in de werving en selectie) zijn vriend en hardloopmaatje mee. ‘Hij zei “Je moet een keer mee”. Ik vond het leuk en dus sla ik hier al weer ruim drie jaar wekelijks op de bokszak’ aldus Jacques (53 jaar, Commercieel Directeur) die Lahbib en Khalid al vanaf hun jeugd kent.

Alle drie hadden ze dus al een goede conditie toen ze hier begonnen. Pleun en Jacques door het hardlopen, Linda door het intensieve Insanity programma dat ze twee jaar lang volgde. ‘De eerste les vond ik desondanks heel heftig, maar ik was wel meteen verslaafd’ zegt Linda. Volgens Pleun kan iedereen op zijn / haar niveau meedoen. ‘Die conditie komt vanzelf wel en dan worden de lessen ook wat makkelijker’ zegt hij. (Laat Lahbib maar niet horen dat je de lessen makkelijk vindt Pleun!) 

Linda traint nu zo’n anderhalf jaar bij Kassem Gym, Pleun en Jacques ongeveer drie en half. Wat maakt dat ze het hier al zolang naar hun zin hebben?

‘Met Thaiboksen word je elke les weer gepusht om het beste uit jezelf te halen. De ene les gaat het beter dan de andere les, maar je hebt wel je uiterste best gedaan en daar gaat het om’ zegt Linda. ‘Zo leer je je lijf ook steeds beter kennen. Ik houd ook van de mentaliteit die hier tijdens de les heerst; niet te snel opgeven, grenzen opzoeken, echt keihard werken. Voor en na de les is het super gezellig, ik heb hier hele leuke mensen leren kennen. Maar tijdens de les wordt geknald en niet gekletst’.

Jacques: ‘De mannen geven goed en leuk les. Ze weten me goed te motiveren en op te jutten. En de sfeer is goed’. Pleun vult aan dat alles en iedereen hier door elkaar sport. Jong, oud, man, vrouw, alle culturen, echt een gemêleerd gezelschap. ‘Er wordt tijdens de bokszaktraining keihard gewerkt en toch ook veel gelachen’.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *